Szkolenie: Wina z Francji


CCIFP, Plac Trzech Krzyży 18

Cena :
450 PLN (firmy członkowskie CCIFP) oraz 650 PLN (firmy nieczłonkowskie)

L'événement est terminé. *prosimy pamiętać, że zapisanie wydarzenia w kalendarzu nie jest równoznaczne z rejestracją na wydarzenie. Zgłoszenie udziału należy przesłać za pomocą formularza rejestracyjnego.

 

>

13  stycznia 2004 (wtorek) w godz. 17.30 - 21.30

•  Regiony winiarskie we Francji
•  Różne kategorie win (wina stołowe, Vins de Pays, wina jednoszczepowe, AOC)
•  Szczepy białe i czarne
•  Zasady prowadzenia degustacji

•  Prezentacja regionów winiarskich i degustacja:
1.  Alzacja
2.  Beaujolais
3.  Burgundia
4.  Bordeaux
Harmonia win i potraw

15  stycznia 2004 (czwartek) w   godz. 17.30 - 21.30

•  Wyjaśnienie pojęcia „terroir”
•  Różne typy winifikacji
•  Podawanie wina, korek, temperatury, kieliszki

•  Prezentacja regionów winiarskich i degustacja:
1.  Szampania
2.  Dolina Loary
3.  Dolina Rodanu
4.  Langwedocja i Roussillon
Harmonia win i potraw

Ogólne zasady :    Część teoretyczna
Prezentacja regionów winiarskich
Degustacja 8 win podczas każdej sesji

Prelegent:

Firma Sopexa, specjalizuj?ca się w dziedzinie marketingu i reklamy produktów spożywczych, pełni funkcję doradcy państwowego w zakresie promocji francuskich produktów rolnych i spożywczych. Ponadto opracowuje i organizuje na rzecz swoich klientów, przedsiębiorstw i grup z branży rolno-spożywczej, kampanie reklamowe promuj?ce produkty i marki „made in France” na wszystkich rynkach. W tym celu Sopexa opiera działalność o zintegrowan? sieć we Francji i 33 krajach zagranicznych, stanowi?cych 90% rynków eksportowych.

Sławomir Chrzczonowicz - winami zajmuje się od dziesięciu lat. Pisze artykuły do gazet i czasopism. Obecnie współpracuje stale z miesięcznikami KUCHNIA,   PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY I ŚWIAT WIN oraz z Dziennikiem Łódzkim. Jest współautorem ksi?żki "Jak kupować wino" - wyd. Wiedza i Życie i współautorem serialu TVP "Niewinne Wino". Jest członkiem jury konkursów winiarskich w Polsce i Francji. Od września 2003 r. prowadzi zajęcia w klasie ze specjalności? kelner-sommelier w Policealnym Studium Hotelarsko-Gastronomicznym w Warszawie. Prowadzi szkolenia z zakresu win dla handlowców, kelnerów i sommelierów. Współpracuje z firm? Sopexa.

Uczestnictwo:

1.       Koszt uczestnictwa wynosi 450 PLN (firmy członkowskie CCIFP) oraz 650 PLN (firmy nieczłonkowskie). Możliwe formy płatności: gotówka, karta bankowa, przelew bankowy na konto : Francuska Izba Przemysłowo–Handlowa w Polsce, BISE SA III o/W–Wa n ?32 1370 1037 0000 1706 4017 2002 (z dopiskiem: wino)

2.         W przypadku rezygnacji z udziału należy przesłać faks najpóźniej na 1 dzień przed szkoleniem

Potwierdzenie uczestnictwa i przesłanie zgłoszenia traktujemy jako zobowi?zanie do zapłaty.

 

Mapa dojazdu

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin