Online APERO: Spotkanie wokół rumu z Marcinem Rogulskim.

Język :
polski

Cena : Wydarzenie bezpłatne dla przedstawicieli firm stowarzyszonych.

Link do udziału w webinarze zostanie przesłany po potwierdzeniu rejestracji

Passé

L'événement est terminé.

Zapraszamy Państwa na egzotyczną, rumową podróż z Kubą w tle.

Podróż o tyle wygodną, że zachęcamy Państwa do dołączenia do nas online, bez względu na szerokość geograficzną. 

 

Rum to trunek z burzliwą historią od piratów poprzez karaibskie plantacje cukru, aż do współczesnych, modnych barów koktajlowych. To też alkohol wszechstronny. Rumowi puryści stawiają go na równi z single malt czy koniakiem, sącząc powoli szklaneczkę, z kolei barmani tworzą na nim wyśmienite koktajle takie jak kubańskie Mojito, Daiquiri czy Cuba Libre.

 

Spotkanie poprowadzi:

Marcin Rogulski - Ambasador Rumu, ekspert w dziedzinie alkoholi, miksolog.

Swe doświadczenie zdobył w długiej zagranicznej podróży, podbijając gastronomię brytyjską i japońską. Z Celebrity Cruises (5 gwiazdkowe statki pasażerskie) opłynął świat 3 razy. W poszukiwaniu doświadczenia i wiedzy na temat wyjątkowych alkoholowych trunków odbył liczne podróże do Meksyku, na Kubę, do Szkocji i Irlandii.  W chwili obecnej jest ekspertem i szkoleniowcem z kategorii rumów, tequili, ginów i whisky oraz sztuki barmańskiej.

Save The Date: 28 maja 2020

Online APERO z Maciejem Majewskim, szefem kuchni La Brasserie Moderne, restauracji warszawskiego hotelu Sofitel Warsaw Victoria.

Na kolejnym spotkaniu będą mieli Państwo okazję wziąć udział w wyjątkowej sesji live cooking. Wraz z szefem kuchni La Brasserie Moderne goście będą mogli przyszykować tartę ze szparagami na cieście francuskim.

Wkrótce na naszej stronie więcej szczegółów... i lista potrzebnych do wykonania dania składników.

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Zaloguj się do Strefy Członkowskiej!