Online APERO CCIFP: wraz z mistrzem Maciejem Majewskim poznajemy tajniki kuchni francuskiej w wiosennym wydaniu.

Język : polski

Cena :
Wydarzenie bezpłatne dla przedstawicieli firm stowarzyszonych.
Link do udziału w webinarze wraz ze szczegółowym wykonaniem przepisu zostanie Państwu przesłany po potwierdzeniu rejestracji.

L'événement est terminé. *prosimy pamiętać, że zapisanie wydarzenia w kalendarzu nie jest równoznaczne z rejestracją na wydarzenie. Zgłoszenie udziału należy przesłać za pomocą formularza rejestracyjnego.

 

Zapraszamy do wspólnego gotowania i podglądania kunsztu szefa kuchni restauracji La Brasserie Moderne. Wspólnie przygotujemy jedną z najbardziej francuskich, wiosennych propozycji kulinarnych – tartę ze szparagami. Będzie to okazja nie tylko do poznania nowego, prostego dania, ale też kilku historii i opowieści o kuchni francuskiej i technikach stosowanych w gastronomii najwyższej klasy.

 

Aby przygotować wybrane przez Macieja Majewskiego danie, uczestnicy spotkania będą potrzebować następujących składników:

Szparagi - Składniki na 4 osoby

  • Pęczek zielonych szparagów
  • Masło – 40g
  • Woda – 2 l
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Cukier- 1 łyżeczka

Tarta - Składniki na 4 osoby

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (około 375 g)
  • Starty ser -150g np. Bursztyn  (ale użyjmy ulubionego sera)
  • 150 g krojonych na pół pomidorków koktajlowych (mogą być dwukolorowe )
  • Zioła prowansalskie
  • 1 jajko
  • Pieprz

Uwaga: Przepis na wykonanie potrawy zostanie Państwu przekazany po rejestracji na wydarzenie, w dniu spotkania.

 

Maciej Majewski, Szef Kuchni La Brasserie Moderne

Tak mówi o sobie: „Gotowanie to całe moje życie. Nie traktuję gotowania jak pracy, ale jak spełnienie moich marzeń”.

Doświadczenie zdobywał pracując przez kilkanaście lat w sieci hotelowej Accor, jak również odbywając staże i praktyki w hotelach i restauracjach we Francji. W 2014 roku został szefem kuchni restauracji La Brasserie Moderne, którą tworzył od podstaw. Stylem gotowania, w którym się spełnia, jest kuchnia polsko-francuska w wydaniu modern, bazująca na najlepszej jakości sezonowych składnikach. Jego autorskie menu prezentuje karta w restauracji La Brasserie Moderne. W 2019 roku Maciej otrzymał tytuł Szefa Roku w konkursie organizowanym przez Poland 100 Best Restaurants, a La Brasserie Moderne została nagrodzona Grand Award 3 widelce plus.

Partner spotkania

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Close

Platforma COVID19