Online APERO CCIFP: wraz z mistrzem Maciejem Majewskim poznajemy tajniki kuchni francuskiej w wiosennym wydaniu.
Język :
polski
Cena : Wydarzenie bezpłatne dla przedstawicieli firm stowarzyszonych.
Link do udziału w webinarze wraz ze szczegółowym wykonaniem przepisu zostanie Państwu przesłany po potwierdzeniu rejestracji.
PasséL'événement est terminé.
Zapraszamy do wspólnego gotowania i podglądania kunsztu szefa kuchni restauracji La Brasserie Moderne. Wspólnie przygotujemy jedną z najbardziej francuskich, wiosennych propozycji kulinarnych – tartę ze szparagami. Będzie to okazja nie tylko do poznania nowego, prostego dania, ale też kilku historii i opowieści o kuchni francuskiej i technikach stosowanych w gastronomii najwyższej klasy.
Aby przygotować wybrane przez Macieja Majewskiego danie, uczestnicy spotkania będą potrzebować następujących składników:
Szparagi - Składniki na 4 osoby
- Pęczek zielonych szparagów
- Masło – 40g
- Woda – 2 l
- Sól – 1 łyżeczka
- Cukier- 1 łyżeczka
Tarta - Składniki na 4 osoby
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (około 375 g)
- Starty ser -150g np. Bursztyn (ale użyjmy ulubionego sera)
- 150 g krojonych na pół pomidorków koktajlowych (mogą być dwukolorowe )
- Zioła prowansalskie
- 1 jajko
- Pieprz
Uwaga: Przepis na wykonanie potrawy zostanie Państwu przekazany po rejestracji na wydarzenie, w dniu spotkania.
Maciej Majewski, Szef Kuchni La Brasserie Moderne
Tak mówi o sobie: „Gotowanie to całe moje życie. Nie traktuję gotowania jak pracy, ale jak spełnienie moich marzeń”.
Doświadczenie zdobywał pracując przez kilkanaście lat w sieci hotelowej Accor, jak również odbywając staże i praktyki w hotelach i restauracjach we Francji. W 2014 roku został szefem kuchni restauracji La Brasserie Moderne, którą tworzył od podstaw. Stylem gotowania, w którym się spełnia, jest kuchnia polsko-francuska w wydaniu modern, bazująca na najlepszej jakości sezonowych składnikach. Jego autorskie menu prezentuje karta w restauracji La Brasserie Moderne. W 2019 roku Maciej otrzymał tytuł Szefa Roku w konkursie organizowanym przez Poland 100 Best Restaurants, a La Brasserie Moderne została nagrodzona Grand Award 3 widelce plus.
Partner spotkania
Online APERO CCIFP: wraz z mistrzem Maciejem Majewskim poznajemy tajniki kuchni francuskiej w wiosennym wydaniu.
L'événement est terminé.