Komitet  •  Wydarzenie wyjątkowe Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR)

Komitet CSR - jak dbać o zdrowe nawyki żywieniowe pracowników i klientów?

siedziba CCIFP lub ON-LINE
Al. Jerozolimskie 93
02-001
Warszawa
Polska

Dla firm stowarzyszonych
Język : polski

Zapisy zbierane są do :
Środa 6 Lipiec 2022 - 16H00

Cena :
bezpłatne

Wydarzenie wyłącznie dla członków CCIFP. Prosimy o zalogowanie się w celu rejestracji.

ZALOGUJ SIĘ *prosimy pamiętać, że zapisanie wydarzenia w kalendarzu nie jest równoznaczne z rejestracją na wydarzenie. Zgłoszenie udziału należy przesłać za pomocą formularza rejestracyjnego.

 

Ciągły pośpiech, stres, obowiązki zawodowe i domowe, to wszystko sprawia, że znaczna część społeczeństwa nie zwraca uwagi na to, co je i jak je. Ma to ogromny wpływ na zdrowie człowieka i przyczynia się do rozwoju wielu chorób cywilizacyjnych. Złe odżywianie powoduje ciągłe zmęczenie i zmniejsza naszą odporność co przekłada się na efektywność w pracy i życiu codziennym.

  • Jak zatem skutecznie zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe?
  • Jak teorię wprowadzić w życie i skutecznie dokonywać takich zmian w jadłospisie, które będą efektywne proste w utrzymaniu?
  • Jaka jest rola firm w edukacji na temat zdrowego żywienia swoich klientów i pracowników, a także jakie działania podejmują już przedsiębiorcy, by wesprzeć swoje zespoły w utrzymaniu prawidłowej, regularnej diety?

O tym porozmawiamy z ekspertami na najbliższym spotkaniu Komitetu CSR, w którego trakcie nie tylko podzielimy się kilkoma kluczowymi wskazówkami na temat tego jak zdrowo się odżywiać, ale pokażemy jak zachęcać do tego swoich pracowników. Zaprezentujemy również wyniki badań dotyczących tego jak jedzą Polacy i jakie są różnice w tym zakresie w przypadku pracowników blue i white collars.

W temat zdrowego odżywiania wprowadzi Państwa Marta Kielak, dietetyk kliniczna i psychodietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i Wyższej Szkoły Psychologii Społecznej w Warszawie. Przez ponad 6 lat pracowała z Ewą Chodakowską pomagając zmieniać nawyki żywieniowe Polek i Polaków. Współautorka książek „Zdrowe koktajle”, " Fit and sweet" i „Kobiety bez diety”. Szczególnie interesuje się zagadnieniami związanymi z żywieniem w sporcie, schorzeniami układu pokarmowego i psychodietetyką. „Kieruję się zasadą, że jedzenie powinno być pyszne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu.” – mówi Marta Kielak

Zapraszamy do udziału w spotkaniu i podzielenia się własnymi doświadczeniami i rozwiązaniami stosowanymi w Państwa organizacjach.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny i wymaga wcześniejszej rejestracji. Zapraszamy do siedziby CCIFP lub do udziału w formule zdalnej, poprzez platformę ZOOM. Prosimy o określenie formy uczestnictwa w formularzu zapisu. 

 

Partnerzy spotkania:

Mapa dojazdu

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Zaloguj się do Strefy Członkowskiej!