Analizy i badania
Chcemy jeść zdrowo
<p style="text-align: justify;"><strong>Zdrowe odżywianie z roku na rok staje się dla Polaków coraz istotniejsze. Aż 77% polskich konsumentów zgadza się ze stwierdzeniem „jesteś tym co jesz”. Trend zdrowej żywności komentuje Bartłomiej Skorupa – client specialist w Nielsenie. </strong></p>
>
kurkuma, cynamon lub kardamon, jak i w mieszankach przypraw wegetariańskich oraz mieszankach przypraw do mięs. Warto zwrócić uwagę również na trendy prozdrowotne, pojawi?ce się na rynku soli spożywczych, na którym coraz większ? popularności? ciesz? się młynki soli z dodatkami ziół.
Przyprawy BIO to w większości nowości, będ?ce na rynku od niedawna, które rozwijaj? się w dynamicznym tempie. Choć w tym momencie s? zdecydowanie rzadziej dostępne i mniej rozpoznawalne od najpopularniejszych produktów na rynku należy z uwag? patrzeć na ich progres w kolejnych miesi?cach.