Podsumowanie wydarzeń

Alain Passard - trzygwiazdkowy mistrz kuchni gościem specjalnym CCIFP

<p style="text-align: justify;">Alain Passard, szef kuchni i właściciel paryskiej restauracji Arpège posiadający 3 gwiazdki Michelin, będzie gościem specjalnym najbliższej Gali 25-lecia CCIFP. Dla gości wydarzenia przygotuje on główne danie skomponowane specjalnie na tę okazję. Będzie to jego pierwsza wizyta w naszym kraju i jedyna okazja do skosztowania jego mistrzowskiej kuchni.</p>

>

Alain Passard rozpocz?ł swoj? indywidualn? kulinarn? przygodę w 1980 roku w restauracji Duc d’Enghien w Casino d’Enghien, gdzie zdobył najpierw jedn?, a potem kolejn? gwiazdkę Michelin, będ?c ówcześnie najmłodszym dwugwiazdkowym szefem kuchni na świecie. Po kilku latach przenosi się do Brukseli, gdzie ponownie zdobywa dwie gwiazdki dla restauracji  Le Carlton. W 1986 roku przybywa do Paryża gdzie zakłada restaurację  Arpège funkcjonuj?c? do dziś. To tutaj rozwija swoje talenty zdobywaj?c w ci?gu 10 lat komplet trzech gwiazdek Michelin. Od 2001 roku jego pasje kulinarne kieruj? się w stronę warzyw i naturalnych produktów. Zakłada on również własne uprawy, których produkty trafiaj? na stół w restauracji. Obecnie jest on jednym z najlepszych i najbardziej znanych mistrzów kuchni specjalizuj?cych się w kuchni warzywnej. Jest autorem wielu nowatorskich przepisów i ksi?żek, a jego restauracja została sklasyfikowana na 12-tym miejscu wśród 50 najlepszych restauracji świata.

Kuchnię mistrza Passard będ? Państwo mieli okazję poznać w trakcie Gali CCIFP, która odbędzie się 15 lutego 2019 w hotelu Sofitel Victoria. Więcej informacji o wydarzeniu >>>.

WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin