Aktualności firm stowarzyszonych • Partnerzy
Wyśmienita kolacja z Master Sommelierem w Le Victoria Brasserie Moderne
<p style="text-align: justify;">Szef Kuchni Maciej Majewski oraz Master Sommelier Adam Pawłowski zapraszają serdecznie na wyjątkowe wydarzenie łączące wino z wyśmienitą kuchnią 22 października 2015 o 19.30 do Le Victoria Brasserie Moderne. 5-daniowej kolacji towarzyszyć będzie wybór najlepszych francuskich win wyselekcjonowanych przez Adama Pawłowskiego, pierwszego polskiego Master Sommeliera.</p>
>
Nasz gospodarz wprowadzi Państwa w arkana sztuki dobierania wina do posiłku, a szef kuchni przygotuje menu, które zabierze Państwa w pyszn? kulinarn? przygodę.
Data: 22 października 2015, 19.30
Cena: 189 PLN
Więcej informacji i rezerwacje:
Le Victoria Brasserie Moderne
E-mail: brasserie.moderne@sofitel.com
Tel.: 22 657 83 82
Adam Pawłowski, Master Sommelier
Miłość do wina, radość czerpana z obsługi gości oraz pasja do pogłębiania wiedzy zaprowadziły Adama Pawłowskiego ścieżk? ku spełnieniu marzeń. Sześć lat temu rozpocz?ł sw? karierę, zdobywaj?c po drodze, jako jedyny Polak w historii, prestiżowy tytuł Master Sommelier. Pracował jako główny sommelier w nagrodzonej gwiazdk? Michelin restauracji w hotelu Northcote w hrabstwie Lancashire w Anglii.
Tak mówi o sobie: „Gotowanie to całe moje życie. Nie traktuję gotowania jak pracy, ale jak spełnienie moich marzeń”. Doświadczenie zdobywał pracuj?c przez kilkanaście lat w sieci hotelowej Accor, jak również odbywaj?c staże i praktyki w hotelach i restauracjach we Francji. Stylem gotowania, w którym się spełnia, jest kuchnia polsko-francuska w wydaniu modern, bazuj?ca na najlepszej jakości sezonowych składnikach. Jego autorskie menu prezentuje karta w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne.