Śniadanie online z BALAJCZA, czwartek 29 października 2020 r. godz. 8.00-9.00

"Francja od kuchni"

Kolejne „Śniadanie on-line” spędzimy w klimatach francuskich. Zapraszamy na spotkanie „Francja od kuchni”. Jest ono adresowane nie tylko do miłośników croissantów i brioszek. Spojrzenie na Francuzów poprzez ich upodobania kulinarne pomoże w lepszym zrozumieniu także ich specyficznej mentalności. Bo kuchnia we Francji nie jest jedynie sztuką gastronomii, to Art de vie – sztuka życia.

„Dobrego człowieka poznasz po tym, ile je” – mawiał największy smakosz Francji, król Słońce, Ludwik XIV. Jak sobie radził skoro nadworni lekarze wyrwali mu wszystkie zęby?

Spośród ciekawostek dowiesz się również:

  • W jakich godzinach nie należy udawać się we Francji do restauracji?
  • Dlaczego Francuzi są najszczuplejszym narodem w Europie?
  • Jak ugotować zielony groszek w stylu angielski i francuskim?
  • Komu zawdzięczamy truskawki?
  • Co wspólnego ma potentat oponiarski z gwiazdkami Michelin?
  • Jak francuskie prawo rodzinne traktuje kobietę?

A w trakcie QUIZu poznasz savoir vivre francuskiej deski serów.

W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.

Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.

Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446

 

WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

Mikołajkowe Dni Dawcy Szpiku w Auchan

W grudniu br. Auchan Retail Polska już po raz 16 zorganizuje rejestrację potencjalnych dawców szpiku i krwiotwórczych komórek macierzystych do bazy...

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Close

Zaloguj się do Strefy Członkowskiej!