Aktualności firm stowarzyszonych

"Marianna, Marie i szklany sufit" z cyklu "Francja od kuchni" - część III

Śniadanie online z BALAJCZA

czwartek 3 grudnia 2020 r.

godz. 8.00-9.00

Tym razem to opowieść o gwiazdkach Michelin oraz o pozycji francuskich kobiet, nie tylko w świecie gastronomii.

Spośród ciekawostek dowiesz się m.in.:

  • Co wspólnego ma potentat oponiarski z gwiazdkami Michelin?
  • Jak Alianci korzystali z przewodnika kulinarnego w czasie wojny?
  • Jakie wyróżnienia otrzymały polskie restauracje w Guide Michelin 2020?
  • Ile kobiet, szefów kuchni, ma 3 gwiazdki Michelin?
  • Dla kogo kurom należało robić manicure przed sprzedażą?
  • Dlaczego to 13, a nie 14 lipca, jest przełomową datą dla kobiet we Francji?
  • W jakich miesiącach Francuzki pracują za darmo?

Wątpliwości co do savoir vivre rozwiąże QUIZ – „Nóż i widelec na francuskim stole”.

W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.

Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.

Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Zaloguj się do Strefy Członkowskiej!