Aktualności firm stowarzyszonych
"Marianna, Marie i szklany sufit" z cyklu "Francja od kuchni" - część III
Śniadanie online z BALAJCZA
czwartek 3 grudnia 2020 r.
godz. 8.00-9.00
Tym razem to opowieść o gwiazdkach Michelin oraz o pozycji francuskich kobiet, nie tylko w świecie gastronomii.
Spośród ciekawostek dowiesz się m.in.:
- Co wspólnego ma potentat oponiarski z gwiazdkami Michelin?
- Jak Alianci korzystali z przewodnika kulinarnego w czasie wojny?
- Jakie wyróżnienia otrzymały polskie restauracje w Guide Michelin 2020?
- Ile kobiet, szefów kuchni, ma 3 gwiazdki Michelin?
- Dla kogo kurom należało robić manicure przed sprzedażą?
- Dlaczego to 13, a nie 14 lipca, jest przełomową datą dla kobiet we Francji?
- W jakich miesiącach Francuzki pracują za darmo?
Wątpliwości co do savoir vivre rozwiąże QUIZ – „Nóż i widelec na francuskim stole”.
W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.
Śniadanie odbędzie się w języku polskim.
W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.
Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446